Zwarte douchestoel met leuningen met cactus op planchet

Veilig douchen

voor ouderen

Veilig douchen voor ouderen: tips voor een comfortabele badkamer

Naarmate we ouder worden, wordt veiligheid in de badkamer steeds belangrijker. Een douche nemen kan een moment van ontspanning zijn, maar zonder de juiste voorzorgsmaatregelen kan het ook risico’s met zich meebrengen. Ontdek hoe je met een paar eenvoudige aanpassingen je badkamer comfortabeler en veiliger maakt, zodat je zorgeloos kunt blijven genieten van je dagelijkse routine.

Tips om ongelukken in de badkamer te voorkomen

Veilig douchen in je eigen badkamer is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Gladde tegels, een hoge instap bij bad of douche en te weinig houvast kunnen de badkamer tot een risicovolle plek maken. Elk jaar belanden ongeveer 4.000 mensen in het ziekenhuis door een val in de badkamer. Vooral senioren zijn vaak het slachtoffer, omdat zij vaak nog geen stappen hebben ondernomen om hun badkamer veiliger te maken. 

Voel je je onzeker onder de douche of ben je bang om te vallen? Er zijn verschillende mogelijkheden om je douche of badkamer veiliger te maken.

Tip 1: Lage instap met antislipcoating

Onze inloopdouches zijn voorzien van een veilige, lage instap met een gepatenteerde antislipcoating die nooit glad of glibberig wordt. Deze antislipvloer is uitgebreid getest en voldoet ruim aan de minimale eisen voor vloerveiligheid. Zo blijf je met beide benen stevig op de grond staan.

Tip 2: Houvast

Voor extra zekerheid en stabiliteit in de douche biedt Molenaar houvast-attributen. Badkamerbeugels en handgrepen zorgen ervoor dat je niet valt tijdens het douchen. Is staand douchen lastig? Een comfortabele douchestoel is de perfecte oplossing.

Ontvang het 
gratis inspiratiemagazine

Laat je inspireren door verschillende badkamerstijlen, maak kennis met onze vakmensen en lees alles over onze innovatieve producten. Vraag het gratis magazine aan en ontdek de badkamer van morgen!

background 2306_Conversieblokken-900x1165px-Desktop_0-Gradient-graphite Mobile-Onder_magazine_los

Tip 3: Glashard

Ze geven de douche een moderne uitstraling en zijn ultraveilig. De douchewanden van Molenaar zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit gehard veiligheidsglas, waardoor er weinig kans is op breekgevaar. Mocht het tóch fout gaan: gehard glas breekt in kleine stukjes, wat het risico op letsel minimaliseert.

Tip 4: Wandpanelen

Een inloopdouche wordt vakkundig bekleed met onze unieke waterdichte wandpanelen, die we over de oude tegels heen plaatsen. Praktisch en comfortabel, want de panelen zijn vrijwel voegloos en ongevoelig voor schimmels. Hard schrobben is dus verleden tijd. 

Tip 5: Bewegingsruimte

De ruime instap maakt het gemakkelijk om met een rollator of in sommige gevallen zelfs met een rolstoel de douche in te gaan. Dit verhoogt niet alleen de veiligheid, maar ook het gebruiksgemak.

Meer informatie over 
onze veilige badkameroplossingen?

Gerelateerde blogs

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Molenaar nieuwsbrief

MEER INFORMATIE ? ONTVANG HET GRATIS MAGAZINE