5 stylingtips voor de badkamer
Interieurstyliste Cosette doet de styling van alle Molenaar showrooms en geeft een aantal tips!
Je betaling is succesvol verwerkt, bedankt daarvoor! We hopen dat je volop geniet van je nieuwe badkamer. Heb je nog vragen of loop je ergens tegenaan? Mail gerust naar badkamers@molenaar.nl of bel ons op 0341 – 23 23 00, we staan voor je klaar.
Hoe belangrijk is ventilatie in mijn badkamer?
Badkamermaterialen zijn bij uitstek geschikt in vochtige ruimtes. Echter, het is in de badkamer altijd belangrijk om voor goede ventilatie te zorgen. Ventilatie zorgt ervoor dat vocht wordt afgevoerd. Gebeurt dit te weinig, dan kunnen de muren en het plafond beschimmeld raken.
Welke schoonmaakmiddelen mag ik gebruiken?
Wees terughoudend met agressieve schoonmaakmiddelen zoals agressieve ontkalker, chloor en desinfecteerproducten die alcohol bevatten. In sommige gevallen kunnen deze schoonmaakmiddelen schade toebrengen aan de thermostaatkraan, de panelen, de douchestoel, de glaswanden en de chromen onderdelen van je Molenaar douche. Ook kan dit de antisliplaag aantasten en/of oplossen. We raden je aan om alleen zachte reinigingsmiddelen te gebruiken, zonder schuurmiddelen.
Hoe houd ik mijn glazen douchewanden schoon?
Wij adviseren je om de douche na gebruik af te spoelen met water en het glas te drogen met een raamwisser of een katoenen doek. Hiermee voorkom je dat vuil en kalk zich gaan hechten op de glaswand en blijft het glas mooi helder. Ontstaat er toch kalkvorming op de glaswand? Gebruik dan schoonmaakazijn om het eraf te halen.
Je kunt ervoor kiezen om je Molenaar douchewand te laten behandelen met Easy Clean. Deze behandeling zorgt ervoor dat de poriën van het glas gedicht worden. Het gas is dan vuilafstotend. Zo wordt schoonmaken nog makkelijker!
Hoe houd ik mijn kitnaden schoon?
Om te voorkomen dat er zeepresten blijven zitten in onder andere de kitnaden, adviseren wij je de douche na gebruik goed af te spoelen. Je kunt de kitnaden het beste schoonmaken met groene zeep, dit is niet agressief. Zorg daarnaast voor goede ventilatie. Dit heeft namelijk invloed op het kitwerk. Bij een minder goede ventilatie zal het kitwerk sneller achteruit gaan.
Hoe houd ik mijn thermostaatkraan schoon?
We adviseren je om de temperatuurknop elke week van koud naar warm te draaien bij een lopende kraan. Hierdoor blijft de kraan soepel en voorkom je het ontstaan van kalk op het thermostaatelement.
Hoe moet ik een doucheputje of afvoerputje schoonmaken?
Om je doucheputje te reinigen, verwijder je eerst oppervlaktevuil zoals haren. Giet vervolgens een mengsel van baking soda en azijn in het putje en laat het enkele minuten inwerken. Borstel het putje schoon en spoel grondig na met warm water.
Hoe vaak moet ik een doucheputje schoonmaken?
De frequentie van het schoonmaken hangt af van het gebruik en de mate van vervuiling. Over het algemeen is het raadzaam om het putje tweewekelijks schoon te maken. Bij intensief gebruik of merkbare geurproblemen kan vaker schoonmaken nodig zijn.
Hoe ontstop ik een doucheputje?
Bij een verstopt doucheputje kun je beginnen met een mengsel van baking soda en azijn. Giet dit in het putje en laat het inwerken. Spoel daarna met kokend water. Als dit niet helpt, gebruik dan een ontstoppingsmiddel volgens de instructies op de verpakking. Schakel bij aanhoudende problemen een loodgieter in.
Wat helpt tegen kalkaanslag in de badkamer?
Een ontkalkingsmiddel, zoals bijvoorbeeld onze kant-en-klare badkamerreiniger van Molenaar. De spray maakt schoonmaken, ontkalken en ontvetten een fluitje van een cent en heeft een heerlijke, frisse geur die lang blijft hangen. Deze alleskunner verwijdert moeiteloos kalk- en watervlekken en laat een laagje achter dat nieuwe hechting van vuil voorkomt. Gebruik 'm voor je héle badkamer: van spiegel tot toiletpot en van douchewand tot wastafel. Andere methoden om kalkaanslag te bestrijden lees je hier.
Hoe werkt het Molenaar Kalkpreventiesysteem?
Het Molenaar Kalkpreventiesysteem voegt via een speciaal doseringssysteem een kleine hoeveelheid van maximaal 5 ppm (parts per million) voedingsgeschikt polyfosfaat toe aan het leidingwater. Dit voorkomt kalkaanslag en corrosie in leidingen, apparatuur en sanitair. Het calcium in het drinkwater blijft echter aanwezig als bouwsteen voor het menselijk lichaam. Zo biedt het systeem bescherming tegen kalkaanslag, maar met 100% behoud van drinkwaterkwaliteit. Lees hier meer over het kalkpreventiesysteem.